Seçim vardı bugün… Yerel seçimler… Büyük çekişmelerle dolu bir seçim öncesi ardından, sükut dolu bir seçim günü… Sanki bir şeyleri süpürüp atmak istercesine kuvvetli bir rüzgar ile buz gibi hissettiren soğuk, rutin antrenman sabahımızda bizi biraz tedirgin etmedi değil, çünkü karadan denize doğru esen 45 km/h lik rüzgara ince-hafif yol bisikletleriyle, hele kalın profili olan bisikletler ile dayanabilmek, dengede ve düz gidebilmek epey zor olacaktı. Nitekim öyle de oldu.

Hava şartları ve seçim nedeniyle nispeten daha az kişiyle antrenmana çıktıysak da, böyle kuvvetli rüzgarlarda sürüş grubunun güvenliği açısından her zamankinden daha fazla dikkatli olmak gerektiği aşikar. Daha kalabalık olduğunda elbette bu anlamda risk de artacaktır. Kaldı ki, sürüş sırasında, ani vuran rüzgar, zaman zaman bisikletlere tekme atılmışcasına dengeyi bozup, çoğumuzu da sendeletti. Antrenman eksiği olanlarımızın bu rüzgarda biraz hırpalanıp yorulması da beklenen sonuçlardan biriydi:) Ona rağmen güven içinde ve keyifle antrenmanımızı tamamladık.

Kaynarca dönüş yolu buluşma noktamızda bizi görüp de karşı kaldırımdan kopup gelen KAYNARCA BİSİKLET ÇETESİ, tamamı modifiye edilmiş ilginç bisikletleri, arkalarında asılı Türk bayrakları ile heyecan dolu 12-15 yaş arası çocuklardan oluşuyordu .

Her bisikletin adeta bir Harley Davidson gibi chooper tarzına bağlanmış değişimini görmeniz lazımdı. Arabalar arasından geçerken” makas atmak” deyimini kullandığını kulaklarımızla duyduğumuz bu çocuklar, tehlikeli adımları atmadan keşke sadece heyecanla dolu erken ergen döneminin enerjisini bu bisikletlerle yaşasalar, içlerinden geleceğin kim bilir ne başarılı bisikletçileri de çıkar ama iş serseriliğe varıyorsa “eyvah eyvah! ” diyor insan.

Yakında kaleme alıp yayınlayacağımız Atilla Atay’ ın hayatının çocukluğuna dair bölümünde, Atilla Atay’ ın kurduğu yüzlerce bisikletten oluşan bisiklet çetesinin, o yaştan liderlik hüviyeti ve vizyon farkıyla yarattığı şekil ve ayırt ettiren görünüm- içerik ayrıntıları , günümüz dünyası için bile fazla nizami, cesur ve asil… Beyaz yanaklı lastikleriyle, pırıl pırıl jantları ve jant telleriyle, ayna kol koruyucu üzerinde şablonla yazılmış ÇILGIN 1 ÇILGIN 2….. ÇILGIN 108 isimleriyle, kadro üzerindeki altın yaldız çizgileriyle, selenin değiştirilen oturma yeri, arkadan ateş çıkartan denge ayağıyla bambaşka bir dünya yaratıp, içinden çıkıp bu yıllara kadar gelmiş Atilla Atay…

O sabah bu çocukları gördüğünde, yüzünden kendi çocukluğundaki heyecanların nasıl alt yazı şeklinde geçtiğini gördüğümde, ben de çok duygulandım Antrenman boyunca eskort araç olarak destek veren sevgili Ümit Avuka’ ya da, fotoğraflar çekerek heyecanımıza ortak olan sevgili Selim Güngör ‘ e de teşekkürler. Seçim sonuçları, sloganlarda şarkılarla dillendirilen baharı getirse de, havada gerçek baharın kokusunu duymamız bu soğuklarda biraz daha zaman alacak gibi görünüyor, Oysa kısa taytlarla ve daha ince kıyafetlerimizle bisiklete binmeyi, hatta terlemeyi de özledik:) Tüm bisiklet severlere ve takipçilerimize sevgilerimizle

Görseller için tıklayınız

Jale Özen

Cevapla