Caddebostan’da İskele sokak No 21 de açılmakta olan yeni ATİLLA mağazamızın yoğun hazırlıkları devam ederken, Pazar rutini için 08.00’da Bostancı’daydık.

Aramızda yaş ortalamamızı gittikçe geriye çeken genç arkadaşlarımız da vardı.
Türkiye ortalaması için, şımartılarak büyütülen, istemeleri ve tatminsizlikleri bitmeyen tipik gelişmekte olan ama gelişmeyi beceremeyen ülkelerin aile profillerine özgü çocuk ve ergenlerin fazlalığı söz konusu iken, grubumuza katılan son derece bilinçli ve medeni, oturmuş kişilik yapılarında, gelişmiş toplumların olağan aile profiline sahip ebeveynlerin yetiştirdiği, her türlü zeka düzeyi yüksek, saygılı ve ölçülü, öğrenmeyi bilen, ne istediği hakkında şımarık geçişleri olmayan, disiplinli ve yaşından beklenmeyen olgunluktaki bu küçük adamları tanımaktan son derece mutlu ve gururluyuz. Ailelerini de içtenlikle tebrik ediyor ve alkışlıyoruz..

Bu küçük adamlar sadece bisiklet binmek değil, işin mutfağını, çıraklığını da öğrenmek için laptoplarının , tabletlerinin başından kalkıp saatlerce bisiklete odaklanabiliyorlar..Bu konuda bir kahraman olarak gördükleri Atilla Atay‘ ı uykuda bile sayıklayabilecek kadar seven bu güzel genç yürekleri biz bağrımıza basmayalım da ne yapalım? Ya çocuklarının yanında onlarla beraber nabızları atan, onlarla heyecanlanıp, onlarla soluklanan ve “daha ne yapabiliriz” diye çırpınan anne-babaları?
Toplumda sizler gibi ailelerin sayısı arttıkça ülkemiz cennete dönecek dönecek de, fırsatçılıkların zeka ile denkleştirilip onore edildiği, herkesin birbirlerine kazık attığı, yükselmek için başkasının ayağına da değil kafasına basmaya çalıştığı toplumsal deformasyonumuzun malum olduğu ülkemizde bu dilerim bir hayal olarak kalmaz…
Kültürel seviyenin yüksek olduğu toplumların, sağlıktan, ekonomiye, çevreden, ulaşıma kadar daha pek çok konuda da bisikletle vardığı noktaya ülkemizin de varabilmesi adına farkındalıkları yükseltmek ve bisikleti anlatabilmek için 30 yıldır bilfiil çaba harcayan Atilla Atay’ ın bundan sonrası için çizdiği projelerde işte bize böyle dostlar, böyle aileler, böyle gençler lazım. ki dev adımlar atabilelim, kol kola girebilelim, hatta kanatlanıp uçabilelim.
Bunun motivasyonu bile ne büyük bir keyif…

Herkese en içten dileklerimizle sevgiler:)))

Görseller için tıklayınız

Jale & Atilla Atay

Cevapla