Çanakkale Şehitlerimizi Anma Bisiklet Turlarının Atilla Atay tarafından yapılan 6ncısı için pandemi demedik, ülkenin içinde bulunduğu hayatta kalma mücadelesi demedik, her türlü önlemimizi alarak, şehitlerimizi anmak için bu bisiklet turunu son anda da olsa organize edip kolları sıvadık.

17 MART 2021 tarihinde sabah 05.30 da Caddebostan Atilla Bisiklet Mağazamızdan araçlarla yola çıktık. Ekibi oluşturan yüce gönüllü can dostlarımızın isimlerini de burada saymadan ve teşekkür etmeden geçmek istemiyorum.
Sahra Korkmaz, Polat Özgül, Ömer Cengiz, Bahadır Kaya, Onurcan İncedal, Koray Firidin, Emre Ayaz, Muhammet Emin Erhun, Ahmet Kanan, Enes Murat Çelikbaş, Cem Yargiman.
Ve elbette projenin sahibi Atilla Atay ve ben deniz Jale Özen… Böyle bir ekibe eşlik etmek de Atilla Atay’ ın projelerinde yer almak da büyük bir şereftir benim için.
Sabah trafiğinden kurtulup bisikletler ile yola çıkmak üzere Silivri’ye gittik ve güzide dostlarımızdan oluşan ekibimiz ile Silivri’den sabah 08.00 de pedal çevirmeye başladık. Megan ve Renault Master araçlarımız ile eskort desteği vererek, bisikletli arkadaşlarımızı arkadan gelen araç trafiğinden koruyarak çok soğuk, bol yağmurlu, karlı, tipili, aşırı rüzgarlı, bitmeyen rampalı bir güzergah üzerinde kısa kısa verilen 2-3 ihtiyac molası ile 270 km yi aşarak Çanakkale’ye vardık.
Yolda verilen molalar max. 15 dakika ile sınırlıydı. Tüm beslenme ve içecek ihtiyacını herkes bisiklet üzerinde giderdi.
Çetin hava şartları ve yolların dayanması zor rampaları rüzgarın kamçı gibi esintisiyle beraber gerçekten ekibin direncini sürekli sınamaktaydı. Arkadaşlarımızın tereddütsüz bir inanç ile parkuru yüksek maneviyat içinde bitirmesinden hepimiz gurur duyduk.
Teknik bazı sorunlar yaşandı ki, o şartlar altında az bile oldu diyebiliriz. Zincir kopması, pedal kilidinin kırılması, ufak tefek vites bozulmaları anında seyir halindeki araç içinde halledilerek, ekibin sürüşünün hiç aksamadan devamı sağlandı. Kilitbahir’ den feribota bindiğimizde saat 20.00 idi. Merkezde 1 gece konaklama ile ertesi sabah 18 MART 2021 de otelden ayrılıp, araçlarımız ve yüksek manevi duygularımız ile vatanımızı bize kazandıran, Çanakkale’yi geçilmez kılan, şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda raddesinde kanıyla topraklarımızı ala boyayan şehitlerimizin, bir vatan kalbinin attığı yerdeki kabirlerine, ruhlarını yad edip, dua etmeye gittik. Mekanları cennet olsun, ruhları şad olsun.
Şehitliklerde, resmi törenler nedeniyle sadece 57. Alay Şehitliğinde dua edebildik. Gene aynı yerde, Atilla Atay tarafından, bu yüce, onurlu amaçla pedala kuvvet, kalbe kuvvet gelen güçlü dostlarımızı sembolik ve anı niteliğinde birer madalya ile kutladıktan sonra, çok değerli MEKSİKA ATİLLALARI ailemiz adına da dua edip onların da bayraklarını şehitlikte açarak, Çanakkale’de Meksikalı dostlarımızın da sesi olduk.
Bu anlamlı mini törenin ardından, 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması, şehitlik cephelerinde dualar sonrası, İstanbul’ a doğru tekrar yola çıktık.
Bu albümlerde sadece fotoğraflar var.

Yola çıkış ve yoldaki fotoğraflar için tıklayınız.

Konaklama, şehitlik ve dönüş yolu fotoğraflar için tıklayınız.

Facebook albümünde ise kısa ve uzun videolar yer alacak. Linkini buradan sizlerle paylaşıyorum. Ve daha sonra da turun anlam ve önemini özetlediğimiz bir de mix videomuzu yayına sunacağız.
Tüm izleyenlerimizi, sevenlerimizi saygıyla sevgiyle selamlıyoruz.

Jale & Atilla

Cevapla