Haberlerin son ana dek yağmur gösterdiği soğuk bir sonbahar sabahında, yağmurun duracağına dair hava durumu bilgilerine uyarak ıslak yollara rağmen güneş daha tam doğmadan; karanlıkken düştük yollara, bastık pedala…

Evet hava geçen hafta kadar buz değildi ama sulu sepken yağışın ıslak tuttuğu yollarda bugün çamura doyduk doğrusu.:)

Çeşme’ deki yarışlara katılan dostlarımız ve hava şartlarının kayganlaştırdığı yol şartlarına rağmen çıkmaya cesaret eden bisikletli sayısı bugün ATİLLA olanlar dışında da parmakla sayılacak kadar azdı zaten.

Yollar NIKE koşucularınındı bu sabah.

Yağışlı havalarda bisikletle çıkarken en büyük handikap kayma riskidir. Kullandığınız lastiğinizin dişli yapısı ve kullanan kişinin tecrübesiyle bu risk azaltılabilir ama her daim riski düşünerek hareket etmekte fayda vardır. Mesela ıslak yokuşlarda ayağa kalkmak da risktir… Özellikle bisiklet yolları olan boyalı parkurlar ıslakla birleştiğinde buz-sabun gibi kayar..

Grup sürüşlerinizde önde gidenden sıçrayan çamurlarla kaplanmamanız da pek mümkün değildir. Yolu iyi gözlemleyip çamur yoğun bölgelerde arkasında gittiğiniz kişinin ekseninden bir parça yana kaymak bir ölçüde faydalı olabilir.

Yağmurun çamur ve su birikintileriyle örttüğü kötü sürprizler; cam kırıkları , çiviler vb de lastiklerinizi patlatabilir.

Kask ve ayakkabıların dışına koruyucu kılıflar, üstünüze yağmurluk giymek önerilir.

Soğuk ve yağmurlu havalarda buff ile kapatılan ağız ve burundan buğulanan gözlük camlarına da elma dilimi sürmenizi tavsiye ediyoruz.

Rutin hafta sonu ATİLLA antrenmanlarında görüşmek üzere

Görseller için TIKLAYINIZ

Sevgilerimizle Jale Özen

Cevapla