DÜŞMEDEN KEYİFLE BİSİKLET DERSLERİ DE OLUR

“Bisiklet öğrenmek istiyorum ama korkuyorum”

” Çocukken düştüm travmam var”

“Eşim çok uğraştı öğrenemiyorum”

“Bu yaştan sonra bisiklet öğrenebilir miyim?”

vb sorular ile geliyor insanlar bana… Tedirginlikleri hep eski yaşanmışlıklar veya öğrenilmişlikler üstüne..Korkuyorlar düşmekten.. Veya utanıyorlar; yaşlarının geçtiğini veya toplumdan bu konuda tepki göreceklerini sanıyorlar… Başkaları için çalışmaktan didinmekten sıra kendilerine gelmemiş, çok istedikleri halde bisikleti öğrenmeye fırsatları, bisiklet almaya imkanları olmamış . Kulağıma fısıldar gibi eğiliyorlar bana doğru; “bu yaşta olur mu sizce?” derken..

“olur tabi ki, hem de öyle de güzel olur ki…Ömrünüze ömür katarsınız” diyorum… Korkanlara ise “korku” kelimesinin telaffuzunu tamamen iptal ederek öz güven veriyorum… Benim bisiklet derslerimde düşmek söz konusu değildir.. Benim bisiklet derslerimde mutluluk, keyif, kendine güven vardır, neşe vardır, rahatlık vardır..Bisikleti sürmeyi öğrenirken kişinin bedenine temasım da yoktur hiç bir zaman.. Böylece benim onu tutmama güvenip de tutmadığımda heyecana kapılmasına izin vermem.. Ben bisikleti tutarım öğretme aşamasında…

Yaş ister 5 olsun ister 65… İsterse daha da fazla… Bisiklet öğrenmenin ve sürmenin yaşı yoktur.

Bisiklet öğrenirken temel kavramlar şu şekilde sıralanabilir;

1- Eşten , babadan, sevgiliden, evlattan bisiklet öğrenilmez.

2- Bisiklet direkt pedal çevirmeye başlatılarak öğrenilmez

3- Bisiklet öğrenmek için doğru kelimelerden ve düşünce kalıplarından faydalanmak gerekir.. “YERE BAKMA” yerine “UZAĞA BAKIN” demek, “KORKMA DÜŞMEZSİN ” demek yerine “DENGEDE VE GÜVENDESİN” demek gibi.. Beyin otohipnozunda olumsuz kelimelerden olumluya geçiş algısı sıfırdır. Olumsuz kelime “-me,-ma ekleriyle olumlu kodlama kazanmaz. KORKMA DÜŞMEZSİN   cümlesinin beyindeki kodlaması “korkulacak bir şey var ve düşeceksin” şeklindedir. Beyin de bunu gerçekleştirir.

4- Bisiklet öğrenirken aldığınız her bilgiyi, bilmeyen birine öğretmek ister gibi anlata anlata daha kolay ve doğru şekilde uygulamaya başlar ve öğrenirsiniz..

5-Bisiklet öğrenmenin ilk adımı taytay sürüşü ile dengeyi kurmak ve sağ elinizin altındaki arka tekerin freni ile durmayı öğrenmektir.

6- Bisiklet öğrenirken kask, dizlik, dirseklik şarttıır, çantanız bel çantası veya sırt çantası olabilir, hiç çanta olmaması ve telefonunuzun kapalı olması tercih edilir. Ayağınızda kaygan olmayan ve topuksuz rahat bir ayakkabı ile paçası olmayan bir kıyafet olmalıdır, Şort gibi, tayt gibi…

7- Bundan sonrası eğitmene göre değişen bir kurgudur.. Benim kurgumda kişi düşme endişesini yaşamadığı bir kurguyla bisikleti öğrenir.. Pedal çevirmeye başladığında nasıl duracağına dair bir panik yaşamadığı için düşme kavramı da söz konusu olmaz.

8- Yaş ne olursa olsun % 98 kişi 3 derste bisikleti öğrenir.. İlk ders sürmeyi, 2. ders vitesleri, 3. ders ise  dönüşleri ve pratik yapmayı geliştirir.

Bisikleti herkes öğrenmelidir… Depresyonu yenmenizi sağlayan, hayatınıza renk katan, dünyaya bakışınızı değiştiren, ulaşımınıza destek sağlayan, ekonominize faydası olan, sağlığınıza en büyük katkıyı sağlayan ve kilo kontrolünüzde en önemli araç olan bisikleti hayatınıza sokmak için hiçbir zaman geç değildir.

Öğrendikten sonra ise bütçenize ve ergonominize uygun en doğru bisiklet seçiminiz için ücretsiz danışmanlık da alabilirsiniz.

Bisiklet derslerinden görseller için tıklayınız:)

Bisiklet derslerimiz CADDEBOSTAN sahil yolunda yapılmaktadır.

Her seviyeye göre ileri seviye de dahil olmak üzere bisiklet dersleri alabilirsiniz..

0537 327 0006

https://goo.gl/maps/p92WmWwhLzv

Sevgilerimizle

Jale Özen

 

Cevapla